onsdag 27 maj 2009

Sverige exporterar mest vapen i världen per person

Den svenska vapenexporten bara ökar. Idag är Sverige, per person räknat, det land i världen som exporterar mest vapen. De vapen som exporteras från Sverige är inga pluggade prydnadsvapen. Det är vapen som i många fall används operativt i krig.

Det är verkligen illa att ett litet land som Sverige ska vara världens största vapenexportör. Vi talar om fred och solidaritet men genom vapenexporten underhåller vi krig. Denna vedervärdiga export måste upphöra.

Under Broderskapskongressen (kristna socialdemokraters kongress), 30 juli – 2 augusti, i Malmö ska en motion som kräver totalförbud för Svensk vapenexport behandlas. Det är bra om vi är många som skriver insändare och skickar in dem till tidningar. Gärna till tidningen Broderskap eftersom det är många kongressombud som läser den tidningen.

Här finns några bra länkar: Svenska freds och skiljedomsföreningens hemsida: http://www.svenskafreds.se/

Motionen mot vapenexport:
http://www.facebook.com/note.php?created&&suggest&note_id=79578441138#/note.php?note_id=79578441138&id=603516625&ref=share

Tidningen Broderskaps sida för debattartiklar och insändare: http://www.tidningenbroderskap.se/index.php?page=3

1 kommentar:

  1. Helt rätt. Det måste bli en ändring. Vapenexporten måste upphöra. Motionen är bra. Jag ska göra allt som står i min makt för att påverka och stödja exportstoppet, insändare mm.

    Leif Mettävainio

    Kul att du bloggar! Vi hörs.

    SvaraRadera